Avrupa Ligi teknik raporu

2019/20 UEFA Avrupa Ligi teknik raporu, geçen sezonun rekabeti analiz edilerek hazır.

2019/20 UEFA Avrupa Ligi’nin tanıdık kazananları vardı, ancak Sevilla’nın 213 kulüpten oluşan ilk sahadan kupayı ele geçirme şekli, UEFA’nın teknik gözlemcilerinden gelen tartışma ve derinlemesine analizin konusuydu. teknik raporda yayınlanmıştır.

2019/20 Avrupa Ligi teknik raporu

16 turdan sonraki her oyun teknik gözlemciler tarafından analiz edildi ve oyundaki en son taktik ve teknik trendler hakkında devam eden bir tartışmayı ateşlemek için ayrı raporlar üretildi.

Sevilla’nın başarısının sırrı, sadece 73 yüksek ciroları sayesinde değil, Endülüs kulübünün altıncı şampiyonluğunun mimarı olan koçları Julen Lopetegui tarafından özel, aydınlatıcı bir röportajda ortaya çıkıyor. Herkes için anormal bir yıl olan COVID-19 salgının eylemi kesintiye uğratmasıyla ilgili yaklaşımı ve fikirleri, UEFA’nın Teknik Gözlemcileri: Thomas Schaaf, Packie Bonner, Savvas Constantinou, Jerzy gözlemleriyle doğrulanan bir koçluk bilgeliğinin kaynağıdır. Engel, Dušan Fitzel, Stefan Majewski, Jarmo Matikainen, John Peacock ve Peter Rudbæk.

Europa League technical report: Sevilla's set-piece strength' data-sizes='auto' data-srcset='https://editorial.uefa.com/resources/0263-10c7d32d4e96-6a274bcafa41-1000/format/square1/seville_v_fc_internazionale_-_uefa_europa_league_final.jpeg' data-format='s1' data-fallback='https://img.uefa.com/imgml/uefacom/uel/fallback.jpg

Avrupa Ligi teknik raporu: Sevilla’nın duran gücü

Toplam 548 golle, maç başına ortalama 2,78 (veya 33 dakikada bir) atılan gollerle, grup aşamasına ulaşan 48 kulübün başarılı olmak için stantlarını belirleme şekli tartışmanın kaynağıydı. Shakhtar Donetsk’in atan orta saha kalbi aracılığıyla Sevilla’nın yüksek basınından Internazionale Milano‘nun arkadan cesur birikimine kadar en başarılı yaklaşımların neler olduğunu ortaya çıkarmak için kıstırıldı.

Nitekim, gol vuruşlarının kısa oynanmasına izin veren yeni bir kuralın ortaya çıkmasıyla birlikte, her kulübün bu yeni senaryoyu nasıl yorumladığı bazı ilginç bulgular üretti. Kolektif ve bireysel ısı haritalarının, bireysel performansların ve istatistiklerin doğrulanmış gözlemlerinin yardımıyla, farklı yaklaşımlar, eski İrlanda Cumhuriyeti kalecisi Packie Bonner’ın artılarını ve eksilerini vurgulayarak analiz edildi.

Daha öngörülebilir eğilimler arasında, cesur hücum oyunu ödüllendirilen Avusturya kulübü LASK ve yarışma tarihindeki en genç takımlardan biriyle büyüyen bir Manchester United tarafı gibi aykırı değerler vardı.

Bu arada, Avrupa Ligi’nde ilk kez sahneye çıkan VAR’ın etkisi ve dramatik bir nakavt sonucu için Almanya’ya inen sekiz kulüpte doruğa çıkan yeni radikal bir format, mikroskobun altına giren diğer çeşitli hususlar arasındaydı.

2020 Europa League final highlights: Sevilla 3-2 Inter' data-sizes='auto' data-srcset='https://editorial.uefa.com/resources/0261-107b66f1189d-116868bdee6b-1000/format/square1/seville_v_fc_internazionale_-_uefa_europa_league_final.jpeg' data-format='s1' data-fallback='https://img.uefa.com/imgml/uefacom/uel/fallback.jpg

2020 Avrupa Ligi finalinde öne çıkanlar: Sevilla 3-2 Inter

Kıta genelindeki antrenörlere kendi gelişimleri için faydalı materyaller sağlamayı amaçlayan rapor, İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere üç dilde sunulacak ve Avrupa’daki koçluk ailesinin üyelerine sunulacak.

Geliştirme koçlarının kulüp oyununun en üst seviyesindeki geçerli stil ve stratejilere ayak uydurmasına yardımcı olabileceği umulmaktadır.

Şu anda www.uefatechnicalreports.com adresinde dijital formatta mevcuttur.

Son 25 sezonda UEFA, teknik gözlemci olarak hareket eden önde gelen antrenörlerin görüşlerine dayalı olarak kulüp ve milli takım müsabakaları hakkında 130’dan fazla teknik rapor yayınladı.