Eski Orlando Pirates kaptanı Manyisa ve eski Kaizer Chiefs kanat oyuncusu Molangoane

Tshakhuma Tsha Madzivhandila'nın en üst uçuştaki hayata oldukça kaotik başlangıcı, diğer iki 'imza'larının kulüpten ayrılmasına neden oldu

'ü yayınladı.

Tshakhuma Tsha Madzivhandila'nın üst uçuşta oldukça kaotik bir şekilde hayata başlaması, diğer iki 'imzalarının' kulüpten ayrılmasına neden oldu

Tshakhuma Tsha Madzivhandila (TTM), eski Orlando Pirates kaptanı ve Mamelodi Sundowns orta saha oyuncusu Oupa Manyisa'nın yanı sıra eski Kaizer Chiefs kanat oyuncusu Joseph Molangoane'nin serbest bırakıldığını doğruladı.

TTM, 99 yıldır var olan Bidvest Wits'in franchise'ını satın alarak Güney Afrika futbolunun en üst sıralarında yerini aldı.

Bundan önce Limpopo tarafı, Ulusal Birinci Lig'de oynamak için Cape Town ikinci kademe takımı Milano United'ı satın almıştı.

Hayata en iyi şekilde en iyi şekilde başlamadılar ve açılış maçında yedek kulübesinde sadece üç yedek vardı, MTN8 çeyrek finallerinde SuperSport United'a 3-2 mağlup oldular. O aşamada, baş antrenör Joel Masutha sadece bir haftadır takımdaydı – ideal bir hazırlık değil.

Bu sarsıntılı başlangıcın ardından, birkaç hafta önce duyurulmasına rağmen, ilk olarak Augustine Mulenga ve Brian Onyango'nun da takımdan ayrıldığı haberi ile işler pek iyi gitmedi. Mulenga de su yüzüne Amazulu ve Onyango sonra Mamelodi Sundowns katıldı.

Eski Chiefs forvet oyuncusu Gustavo Paez, artık takımda olmadığı onaylanacaktı. TTM, geçtiğimiz hafta Güney Amerika'da bir kulübe üye olduğunu belirten bir açıklama yaptı .

"TTM FC, oyuncunun hala Mineros de Guayana Futbol Kulübü ile sözleşmeli olması nedeniyle Gustavo Paez ile yollarımızdan ayrıldığımızı doğrulayabilir."

Daha yakın zamanlarda, Tshakhuma hem Molangoane hem de Manyisa'nın artık kurulumun bir parçası olmadığını doğruladı .

Kulüp, görünüşte oldukça kaotik olan işleri yapma biçimleri nedeniyle artan eleştirilere maruz kalıyor ve bir Twitter kullanıcısı şunları yazdı :

"Bu kulüp bir çarşı dükkanı gibi yönetiliyor, bazı oyuncular imzalanmadan ortaya çıkıyor, bazıları haber verilmeden imzalanıyor, sadece Motsepe ligine [üçüncü lig] dönün."

Molangoane ve Manyisa'nın mevcudiyeti kesinlikle Premier Futbol Ligi'ndeki ( PSL ) bazı kulüplerin ilgisini çekecektir.

Lig kampanyasına iki beraberlikle başladıktan sonra TTM, Çarşamba akşamı kendi sahasında oynayacağı maçta Swallows FC'ye karşı gelecek.