Gwambina FC yangın baş antrenörü Novatus ve asistanı Bilal

Takım bu sezon Tanzanya'nın en üst kademesine yükseldi ancak sonuçlar tutarsız

Takım bu sezon Tanzanya'nın en üst kademesine yükseldi ancak sonuçlar tutarsızdı.

Gwambina FC, Tanzanya Anakara Ligi'nde bir dizi tutarsız sonuçtan sonra baş antrenör Fulgence Novatus ve yardımcısı Athuman Bilal'i kovdu.

Kulüp, 19 puan toplamayı başardıkları 17 üst düzey oyundan sonra ikilinin çıkışını onayladı.

Mwanza merkezli taraf, takımı yönetecek yeni bir taktikçi arama sürecine başlarken acil planlarını daha da açıkladı.

"Gwambina yönetimi, kulübün baş antrenörü Fulgence Novatus ve asistanı Athuman Bilal'den yapılan tüm teknik sırasını tatmin etmeyen sonuçlar nedeniyle kovdu," kulübün açıklamasını okudu ve Goal tarafından alındı.

"Khassain Salum ve Seleman Kisendi, kalan yetkililerle birlikte geçici olarak teknik kürsüye başkanlık edecekler.

"Bu vesileyle [Novatus ve Bilal] 'e kulüpteki zamanları ve hizmetleri için ve mevcut seviyemize ulaşmamıza yardımcı oldukları için teşekkür etmek için kullanıyoruz.

"Ayrıca onlara gelecekteki çabalarında en iyisini diliyoruz."

Henüz bir yıl önce kurulan kulüp, 20 maçtan 44 puan topladığı için yedeklenecek iki maçla yükseldi.

Gwambina 13 oyun kazandı, beş berabere kaldı ve diğer iki maçta kaybetti.

Gwambina, Ihefu ve Dodoma Jiji ile birlikte terfi ederken, Mbao FC, Alliance FC, Lipuli FC, Ndanda FC ve Singida United ile birlikte küme düştü.

Ekip, Tanzanya üst sırasındaki yaşam hazırlıklarında 12 oyuncuyla sözleşme imzaladı.

İmzalanan kaleciler Ruvu Shooting'den Mohamed Makaka ve Zambiya Buildcon FC'den Stali Nyambe'yken, imzalanan savunucular KMC'den Aron Lulambo, Stand United'dan Moric Mahela ve Ruvu Shooting FC'den Baraka Mtui 'Popa' idi.

Diğer imzalar arasında Lipuli için oynayan Novartus Lufunga, Sahare FC'den Said Mkange, Lipuli'den Paul Nonga, Biashara United'dan Lameck Daniel, Kagera Sugar'dan Japhet Makalai ve daha önce Stand United'da kitaplarda yer alan Miraji Saleh vardı.

Kulüp, aralarında Mohamed Hussein, Isihaka Ibrahim, Revocatus Richard, Salum Kipaga, Hamad Nassor, Anthony Matogolo, Yusuph Kagoma, Yusuph Lwenge, Salim Sheshe, Rajab Athuman, Jacob Massawe, Meshack gibi önemli oyuncuların sözleşmelerini yenilemesiyle büyük bir destek aldı. Abraham, Jimmyson Steven ve Kapama Kibadeni.