2020/21 Premier Lig Şampiyonluk Yarışı Tamamen Açık

Premier Lig şampiyonluk yarışı Liverpool, Man City, Chelsea, Arsenal, Man Utd ve Tottenham için açık ve hatta Leicetser, Everton ve Aston Villa'ya kadar uzanabilir.

Liverpool, Premier Lig şampiyonluğunu korumaktan çok uzak | Laurence Griffiths / Getty Images

Koronavirüs salgınının etkisi 2019/20 Premier Lig şampiyonluk yarışında hissedilmedi. Liverpool, sezon Mart ayında beklemeye alındığında matematiksel olarak dikmeye çoktan yakındı ve Haziran ayında ‘Proje Yeniden Başlatma’ başladıktan kısa bir süre sonra usulüne uygun olarak sınırı aştı.

Bu sezon zaten farklı bir hikaye olduğunu kanıtlıyor. Uzatılmış 2019/20 kampanyası, bunun başlangıcını bir ay erteledi, ancak planlanan bitiş tarihinde herhangi bir değişiklik yapılmadan, tüm sezonun normal dokuz ay yerine sekiz ay içinde oynanması gerekiyor. Kaybedilen zamanı telafi etmek için tüm müsabakalar hala hızlı bir şekilde oynanmaktadır, yani hafta ortaları – özellikle Avrupa’daki takımlar için – mola vermez.

Jurgen Klopp, Liverpool’un Şampiyonlar Ligi’nde bu hafta Ajax’la oynadığı maçta Mohamed Salah, Sadio Mane ve Roberto Firmino’yu aynı anda saat işaretinde çekerek, oyunun yoğunluğunu ve muhtemelen yaklaşan fikstürleri göz önünde bulundurarak kumar oynadı.

Bunlar, Avrupa’da yarışan büyük kulüplerin çoğunun yakında vermek zorunda kalabileceği tavizler ve sadece en derin kadrolara sahip olanlar daha iyi başa çıkabilecekler.

Normal koşullarda, Liverpool birçokları tarafından uzun zamandır bekledikleri unvanı başarıyla savunmak için hayal edilirdi. Aniden, Virgil van Dijk’in sezonun geri kalanında kaybedilmesi büyük endişe yaratıyor. Alisson da şu anda sakatlık nedeniyle kenara çekildi ve Reds’i 2018’den sonra şampiyonluk bölgesine tekmeleyen tek kişi, öndeki üç kişiden daha fazla.

Van Dijk, Liverpool savunmasına öncülük ediyor ve kendileri için savrulmak zorunda kalanların Alisson yerine Adrian’ın önünde güvenleri olmadığı açık – Joe Gomez’in Şampiyonlar Ligi‘nde Ajax’a karşı belirli bir anda tepkisi gerçekten de anlatıyordu.

Ancak Manchester City bundan yararlanmak için hazır değil. Kadroyu yenilemek için çaba gösterilmiş olsa da, onlarınki 2017/18 ve 2018/19 unvan kazananlarına güvenmeye devam eden yaşlanan bir takım olmaya devam ediyor.

Son iki sezonda geri kalanının çok ilerisinde olan bu ikisini tekrar sıraya getiriyor.

Normalde, Manchester United henüz rekabete hazır olmazdı, yeniden yapılanmanın ortasında ve Arsenal de yarışamazdı. Ama şimdi yapabilirlerdi. Bu arada Tottenham, aniden yarışmacı gibi göründü çünkü şimdilik bir takım oluşturdular. Uzun vadede, kadroları büyük bir iş yapmadan işi kesmez, ancak benzersiz koşullardan yararlanmak için Jose Mourinho’nun ötesine geçemezsiniz.

Bu sezon kimlerin herkesi yenip 90 veya 100 puan toplayabileceği hakkında olmayacak. Değişen taleplere kimin diğerlerinden daha iyi uyum sağlayacağı ve bir dereceye kadar tutarlılık bulabileceği ile ilgili olacaktır.

Üst taraflardan birkaçının tamamen parçalandığını zaten gördük. Manchester United’ın Tottenham’a 6-1’lik yenilgisi izole bir sonuç değildi, ancak birkaç saat sonra Liverpool’un Aston Villa’ya karşı yedi gol attığı göz önüne alındığında. Manchester City, bir hafta önce Leicester’a karşı 5-2 kaybetti.

Şampiyonluk yarışı tartışmalı bir şekilde her zamanki ‘Big Six’in dışındakilere bile açıktır, daha çok, eğer sıkışık programda daha az oyun oynamayı en iyi şekilde yapabilirlerse. Liverpool, her hafta Noel’de haftada iki kez oynayarak geçirilebilir, oysa Everton , örneğin, bu Avrupa taahhütlerine sahip değil.

Toffees, sezona inanılmaz derecede iyi başladı ve Merseyside derbisinde Liverpool ile baş başa gidene kadar dörtten dördünü kazandı. İvme ve inanç, birçok durumda yetenek ve yetenek kadar, futboldaki her düzeyde büyük etkenlerdir ve soruya sağlam bir şekilde oturtmak için sonuçları bir araya getirmeye devam etmek için Everton gibi bir takım yeterlidir.

Leicester 2015 / 16’da tam da bunu yapmasaydı, ivme dalgasını şampiyonluğa kadar süren bir takım fikri saçma ve aşırı derecede abartılı olurdu. Ama daha önce yapıldı … ve bu normal koşullarda oldu.

Soru, olası yarışmacılar için şimdi sınırın nereye çekileceğidir.

Leicester , son iki maçını kaybetmeden önce sezona parlak bir başlangıç yapmıştı ve aynı zamanda programında Avrupa Ligi var. Ancak Aston Villa , İngiltere’nin ilk dört liginde% 100 rekoru olan tek takım, oynanan oyunlardan daha az gol yemiş veya çift rakamlarda pozitif gol farkına sahip tek Premier Lig tarafı.

Devam ederlerse, ne olacağını kim bilebilir? Bu en tuhaf ve benzeri görülmemiş zamanlarda, önümüzdeki yedi ay boyunca herhangi bir kulüpte olacağını kim bilebilir? Ancak öğrenmek, alıştığımızdan tamamen yeni bir şekilde ilgi çekici bir izleme olacak.

Jamie Spencer’dan daha fazlası için onu Twitter ve Facebook’ta takip edin !